Как да получите виза


Имам ли нужда от виза? Ако решите да отидете в тази или тази държава, моля, посочете дали ви е необходима виза. Можете да получите тази информация директно на уебсайта на посолството или на специализирани туристически обекти.

Правила за получаване на виза и списък на документите

Научете правилата за получаване на виза и списък с необходимите документи. Обърнете внимание дали трябва да прикачите към превод на документи. За някои посолства това е предпоставка. Превеждайте документите си сами или се свържете с агенцията за преводи. Не е необходим нотариален превод.

Формуляр за кандидатстване за виза

Изтеглете формуляра за заявление за виза от уебсайта на посолството и внимателно попълнете всички полета. В никакъв случай не посочвайте невярна информация. Това ще бъде основната пречка за получаване на виза. Когато въпросникът е готов, подпишете го.

Документи

Подгответе пакет от документи. Вземете сертификат от работното място, извлечение от банковата сметка или друго потвърждение за финансова платежоспособност. Не забравяйте да издадете застрахователна медицинска застраховка. Ако ще посетите страните от Шенгенското споразумение, то трябва да е валидно на територията на всички участващи държави и да има покритие от най-малко 30 000 евро.
Ако имате движимо или недвижимо имущество, приложете фотокопия на документите към основния пакет. В някои случаи наличието на тези документи може да увеличи шансовете ви за получаване на виза.
След като съберете всички документи, внимателно ги прегледайте отново. Ако имате някакви съмнения относно необходимостта от този или този документ, приложете го към документите. Ако това не е необходимо, то ще ви бъде върнато.

Билети и настаняване

Погрижете се за настаняване. Резервирайте хотела си и отпечатайте ваучер. Получавайте билети за двупосочно пътуване.

Пътуване с деца

Ако пътувате с деца, не забравяйте да попълните отделен въпросник за детето и да го подпишете. В случай на пътуване на детето с един от родителите, приложете нотариално заверено пълномощно от втория родител. В противен случай на детето ще бъде отказана виза.

Как да подадете документи?

Повечето посолства и визови центрове предлагат услуги за предварителна регистрация. Можете да се регистрирате по телефона или по интернет. Влезте в определения ден и час и предайте документите. Цялата процедура ще ви отнеме не повече от 15-20 минути. В някои посолства подаването на документи се извършва на принципа "първи дошъл първи обслужен". По правило периодът на обработка на визите отнема от 5 до 14 работни дни.
Трябва предварително да изпратите документи. Обърнете внимание на това 2-3 месеца преди предложеното пътуване.

Видео.

Оставете Коментар